2021 Yılında Zayıflama Uygulamalarına Genel Bakış

2021 Yılında Zayıflama Uygulamalarına Genel Bakış

Zayıflamak ve ideal kiloda kalmak için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gereklidir. Ama bazen motive olmak ya da toparlanmak için zayıflama uygulamaları ve estetik cerrahiden faydalanılabilir. Bu uygulama ve yöntemler giderek daha da geliştirilmektedir. 2021 yılında ise hangi uygulamaların yaygın olacağı merak ediliyor. Yeni yılda muhtemel olarak en yaygın kullanılacak olan yöntemlerden birisi yine botoks uygulaması olacaktır.

Bilindiği gibi botoks çok uzun zamandan beri tercih edilen bir uygulamadır. En çok yüze ve boyun bölgesine uygulanan bu yöntem vücudumuzun farklı yerlerine de uygulanabiliyor. Özel bir dolguyla kırışıklık ve sarkmaları gidererek daha dolgun ve fit bir görünüm kazandıran botoks uygulamaları da çok gelişti. Artık botoksla oldukça doğal ve çok daha genç bir görünüm kazanılabiliyor.

Bölgesel İncelme

Hem kadınların hem de erkeklerin en çok rahatsız olduğu sorunlardan birisi de bölgesel yağlanma problemidir. Bu sorunu yaşayanlar ne kadar kilo verirse versin bazı bölgelerinde yağlanma problemi yaşar ve bundan kurtulmaları çok zordur. Bu yüzden bölgesel incelme yöntemleri çok yaygındır. Bu yöntemler arasında en yaygın olanı yağ aldırma ya da bir diğer ismiyle liposuction işlemidir.

Liposuction yapılırken kişiye küçük kesiler yapılıyor ve kanüller yerleştirilerek fazla yağlar vakumlama yöntemiyle vücuttan dışarı atılıyor. Bu yöntem uygulanan en yaygın incelme yöntemlerinden birisidir. Oldukça etkili olan bu yöntemle vücuttaki yağların büyük bir kısmından kurtulabiliyorsunuz. Liposuction’ın etkilerini uzatmak ve sağlıklı bir kiloda kalmak içinse spor ve diyetle sağlıklı bir yaşam sürdürmek çok daha kolay.

Dolgu Enjeksiyon

Sarkma, kırışıklıklar ve de göğüsler için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de dolgu enjeksiyon yöntemidir. Vücudun farklı bölgelerine uygulanan bu yöntem, en çok daha dolgun ve fit görünen göğüslere kavuşmak isteyen kadınların başvurduğu bir yöntem. Ancak kaza ve hasar sonucu vücudumuzda çöküntü ve hasara uğrayan yerlerimize de dolgu enjeksiyon yapılabilir.

Yüzümüzde yaşlanmadan kaynaklı olan hacim kaybı yaşanırsa da dolgu enjeksiyon bu tür sorunları giderebilir. Mimikler yüzünden derinleşen çizgiler ve kırışıklar da dolgu enjeksiyon yöntemiyle düzeltilebilir. Şakaklar, gözyaşı oluğu ve burnun iki tarafı en çok dolgu enjeksiyon yapılan bölgeler olarak sıralanabilir.

Çene hattı, kaşlar ve alın ise sönük ve belirsiz kalan yerlerimiz olarak dolgu enjeksiyonun uygulandığı diğer bölgeler. Dolgu yapılan bir diğer organımız ise burnumuz. Dolgu yöntemi ile yüzümüzdeki pek çok bölge çok daha fit ve belirgin bir görünüm kazanabiliyor.

Dolgu enjeksiyonunda vücudumuza zerk edilen dolgu maddesi zaten vücudumuzda da büyük oranda bulunan hyalüronik asit maddesidir. Bu asidin azalması cildin elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor. Bu yüzden kolajen ve hyalüronik asit dengesini yeniden kurmak kırışık ve sarkık görünen yerlerimizin daha iyi görünmesini sağlıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ