2022 TBF Şampiyonu Denizbank İstanbul Wildcats

2022 Türkiye Büyük Finali’nde rakibi Fenerbahçe Espor’u mağlup eden DenizBank İstanbul Wildcats şampiyon olmayı başardı.

2022 TBF Şampiyonu Denizbank İstanbul Wildcats

2022 Türkiye Büyük Finali’nde rakibi Fenerbahçe Espor’u mağlup eden DenizBank İstanbul Wildcats şampiyon olmayı başardı.

 

Ligin en iyi takımının belirlendiği Şampiyonluk Ligi 2022 Türkiye Büyük Finali’nde, DenizBank İstanbul Wildcats ve Fenerbahçe Espor karşı karşıya geldi. Son KMF şampiyonu DenizBank İstanbul Wildcats sezona hızlı başlangıç yapan NASR ESPORTS’un hemen arkasından gelerek mevsim finalleri için güçlü sinyaller vermeyi başarmıştı. Fenerbahçe Espor ise mevsim finallerine son dakika dahil olmuş ve lig aşamasındaki sorunlarını mevsim finalleri ile birlikte bozarak, istatistiksel olarak kendinden daha iyi gözüken Dark Passage ve NASR ESPORTS’a karşı oynadıkları serileri kazanarak adını finale yazdırmayı başarmıştı. 

 

Serinin açılış maçında Fenerbahçe Espor, erken oyundaki avantajını iyi kullanarak rakibinin aldığı 6 skora karşılık 22 skorla bizlere güzel bir seri izleteceklerinin mesajını ilk maçtan vermiş oldu. 

 

İkinci maçta ise takımlar bir nevi kompozisyonlarını takas ettiler ve DenizBank İstanbul Wildcats ilk maçın etkisinden çıkarak maçın her bölümünde üstünlük kurmayı başardı. Yaklaşık 30 dakika süren ve HolyPhoenix’in 10/1/6’lık Sivir performansıyla takımına liderlik ettiği seride DenizBank İstanbul Wildcats durumu eşitledi. 

  

Serinin üçüncü maçında koridorlarda üstünlük kurmayı başaramayan Fenerbahçe Espor’un erken oyun odaklı oyun planı işe yaramadı. Seyirci ile birlikte rüzgarı tamamen arkasına alan DenizBank İstanbul Wildcats bu maçtan galip ayrılarak 2-1 öne geçmeyi başardı.

  

Seriyi 4 maç ile bitirmek isteyen DenizBank İstanbul Wildcats erken oyunda Serin’in önderliğinde avantaj sağlamayı başardı. Altın farkına rağmen Worlds umutlarına tutunan Fenerbahçe Espor geriden gelerek durumu eşitledi. Takımların Nexus’un önüne kadar gelip bitirmeyi başaramadığı mücadele 40 dakikayı aştı ve en sonunda Fenerbahçe Espor İzmir’de Silver Scrapes dinletmeyi başardı.

  

Serinin tüm maçlarından farklı bir strateji ile nişancı havuzundan yasaklama yapan DenizBank İstanbul Wildcats, HolyPhoenix’in tercih ettiği Nilah ile yakaladığı üstünlüğü hiç bırakmadı ve seriyi kapatmayı başararak şampiyonluğa ulaştı.

  

Böylece DenizBank İstanbul Wildcats tarihinde ilk defa Yaz Mevsimi Şampiyonu oldu ve Worlds’te ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Serinin En Değerli Oyuncusu ise orta koridorda gösterdiği etkileyici performans ile Tolga “Serin” Ölmez oldu. 

 

Türkiye Büyük Finali ile Şampiyonluk Ligi’nin Yaz Mevsimi ve 2022 yılı geride kaldı. 29 Eylül tarihinde dünyanın dört bir yanından gelen takımlar Dünya Şampiyonasında karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz DenizBank İstanbul Wildcats’in yer alacağı Ön Eleme Aşaması grupları kura çekimi ile belirlendi:

 

A GRUBU: FNC, BYG, DFM, EG, LOUD, CHF

B GRUBU: DRX, RNG, SGB, MAD, IW, ISG

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ