Site icon Teknoloji Haberleri

AKM Çocuk Sanat Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor Çocuklar Kardeşlik Dansıyla Coştu

akm-cocuk-sanat-festivali-tum-hiziyla-suruyor-cocuklar-kardeslik-dansiyla-costu.jpg

AKM Çocuk Sanat Festivali, Maarif Vakfı Okulları’nın bulunduğu ülkeler arasında yer alan Venezuela, Mali ve Pakistan’dan gelen çocuklar ile Türkiye’den çocukların danslarıyla rengarenk, coşku dolu anlara sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sanatla buluştuğu AKM Çocuk Sanat Festivali, 17 Nisan’dan bu yana farklı etkinlikler, atölyeler, tiyatro oyunları, çizgi film gösterimleri ve animasyonlarla çocukların buluşma adresi olmaya devam ediyor. Çocuklar her gün bambaşka atölyeler ve eğlencelerle 23 Nisan coşkusunu şimdiden yaşıyor. Festival kapsamında 6 kıtada 51 ülkede eğitim faaliyetlerini yürüten Maarif Vakfı Okulları’nın Venezuela, Mali ve Pakistan’daki okullarından gelen dans ekipleri, AKM Açık Hava Sahnesinde gerçekleştirdikleri Kadeşlik Dansı gösterisi ile geleneksel halk danslarından oluşan muhteşem bir performans sundu. Türkiye’den de Üsküdar Capitol Ortaokulu öğrencileri Bodrum yöresi dansları, Ümraniye Nurettin Topçu İlkokulu öğrencileri Kafkas oyunlarıyla çocukları coşturdu. Çocuklar farklı ülke danslarına eşlik ederek, dansın ve müziğin tadını doyasıya çıkardı.

Çocukları Neler Bekliyor? 

23 Nisan’a kadar sürecek festival kapsamında yaratıcılığı harekete geçiren özel gösterilerden tiyatrolara, animasyonlardan filmlere sanatın pek çok dalı çocuklarla buluşmaya devam edecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version