Site icon Teknoloji Haberleri

Android 12 ve One UI 4 güncellemesi, iyileştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir mobil deneyim sunuyor

android-12-ve-one-ui-4-guncellemesi-iyilestirilmis-ve-kisisellestirilmis-bir-mobil-deneyim-sunuyor.jpg

Samsung’un yeni yazılım güncellemesiyle birlikte kişiselleştirme düzeyi artarken, yeni gizlilik ayarları ve daha fazla yeni özellik geliyor. İlk etapta Galaxy S21 Serisi cihazlarda kullanılabilir olan Android 12 ve One UI 4 arayüzü güncellemesi, kısa süre sonra Galaxy S, Galaxy Note,  Galaxy A Serileri, katlanabilir cihazlar ve tabletlerde de kullanılabilir olacak.

 

Samsung Electronics, yeni One UI 4 arayüzünün ve Android 12 güncellemesinin Galaxy S21 Serisi’nden başlayarak Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy Note10/Note20 ve Galaxy Z Serilerinin de kullanıma sunulacağını açıkladı. Arayüz, yeni kişiselleştirme seçenekleri, gizlilik özellikleri ve Samsung’un sürekli genişleyen ekosistemine erişim gibi yeni özelliklerle kontrolü ele almanızı sağlayacak iyileştirilmiş bir mobil deneyim sunuyor. 

One UI 4, özgün ihtiyaçlarınızı karşılamak ve bireyselliğinizi yansıtmak üzere kişiselleştirilmiş bir mobil deneyim oluşturmanıza olanak sağlıyor. Birçok renk seçeneğine sahip yeni Renk Paletleri sayesinde ana ekrandan ikonlara, menüden tuşlara ve arka plana kadar her şeyin görüntüsünü ve verdiği hissi farklı kılabileceksiniz. Daha ileri bir kişiselleştirme deneyimi sunmak için yeniden tasarlanan widget’lar sayesinde akıllı telefon deneyiminize kendi imzanızı atmak artık her zamankinden daha kolay. Zenginleşen emoji, GIF ve sticker yelpazesine doğrudan klavyeniz üzerinden erişerek kendinizi artık daha da kolay bir şekilde ifade edebileceksiniz. 

Sizin için en önemli şeyleri korumaya alın 

Samsung’un en son gizlilik ve güvenlik özelliklerini sunan One UI 4 arayüzü ile size özel kalmasını veya paylaşmak istediğiniz her şeyi kendiniz belirleyebileceksiniz. Uygulamalar kamera veya mikrofonunuza erişmeye çalıştığında anlık bildirimler ile bilgilendirme yaparken, tüm güvenlik ayarlarını ve denetimlerini tek ve en uygun noktada toplayabilen gizlilik paneli sayesinde gizlilik ayarlarını takip etmek ve denetlemek artık çok kolay oluyor. 

Kapsamlı bir ekosisteme bağlanma imkanı 

Samsung’un geniş kapsamlı giyilebilir akıllı cihaz ekosisteminden ve fiziksel ve dijital sağlık uygulamalarından en iyi şekilde faydalanmanıza yardımcı olan yeni arayüz, çok daha güçlü bir mobil deneyimin kapılarını aralıyor. Samsung’un Google gibi öncü iş ortaklarıyla yaptığı iş birlikleri, en sevdiğiniz üçüncü taraf uygulamalarını ve hizmetlerini kullanırken kusursuz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Ayrıca ister Galaxy Fold, ister Galaxy Watch, ister Galaxy Tab kullanın, tüm cihazlarınızda tek ve uyumlu bir görünüm ile cihazlar arasında kusursuz senkronizasyon da sunuluyor. 

Kullanılabilirlik 

Kasım’dan itibaren ilk etapta Galaxy S21 Serisi cihazlarda kullanılabilir olan One UI 4 arayüzü ve Android 12 güncellemesi, kısa süre sonra Galaxy S, Galaxy Note,  Galaxy A Serileri, katlanabilir cihazlar ve tabletlerde de kullanılabilir olacak. Bu güncellemeye ek olarak bugünden itibaren indirilebilecek Galaxy Watch serisi için yeni yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcılar yeni sağlık özelliklerine ve kadran seçeneklerine erişebilecek. 

One UI 4 ile gelen bazı ayrıcalıklar

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version