Site icon Teknoloji Haberleri

Bugün hayatınızda yeşil bir sayfa açmanın tam zamanı

bugun-hayatinizda-yesil-bir-sayfa-acmanin-tam-zamani.jpg

Pazartesiyi beklemeyi. Çünkü bağımlılıklarınızdan kurtulmadığınız sürece görebileceğiniz pazartesilerin sayısı hızla azalıyor.

 

Yeşilay haftası belki de tüm bu sıkıntılardan kurtulmak adına yeni bir başlangıç yapmak için en uygun zaman.

 

Sigara bağımlılığı da hem ülkemizde hem de dünyada en çok can alan hastalıklara yol açmaya devam ediyor. Avrasya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı ise sigarayı bıraktığınızda vücudunuzda neler olduğunu anlatıyor.

 

Her gün 4000 zararlı kimyasalı içinize çekiyorsunuz

Sigaranın ne kadar zararlı olduğu bilinse de, televizyonlar ve gazeteler risklerini en yüksek sesle söylese de sigara kullanımı giderek artıyor. Üstelik tüm bu bilinçlendirme çalışmalarına rağmen sigara kullanım yaşı giderek düşüyor. Artık sigarayı bir halk sorunu olarak görmek gerekiyor. Çünkü yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sadece sigara da değil, nargile pipo gibi diğer tütün ürünleri de zamanla kişide psikolojik ve fizyolojik bir bağımlılığa dönüşüyor. Tütün ürünlerinde 4000’den fazla kimyasal madde bulunuyor ama esas bağımlılığı yapan madde nikotindir. Koklanarak burundan çekilen ya da çiğnenen dumansız tütünler de nikotin kadar yüksek düzeyde zehir içeriyor.

 

Mesele sigara değil hayatınız!

Sigara içerek her gün aşağıda yer alan

Son sigaranızdan sonra neler yaşandığı biliyor musunuz?

Bırakmak istediğinize karar verdiniz ve son sigaranızı söndürdünüz. Bu noktada vücudunuz bu yeni duruma tepki vermeye başlar. Vücut sağlıklı olmaya programlandığı için kendini onarmaya başlar.

 

İşte son sigaradan sonra vücutta meydana gelen değişiklikler;

İşte içtiğiniz o son sigarayla birlikte hayatınız da değişmeye başlar. Bedeniniz sağlıklı olmak için çaba sarf eder. Bu çabanın karşısında tekrar bir sigara yakmak size kalır…

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version