Site icon Teknoloji Haberleri

Diş fırçası 200 kullanım sonrası değiştirilmeli!

dis-fircasi-200-kullanim-sonrasi-degistirilmeli.jpg

Ağız ve diş sağlığının korunmasında uzmanlar uyarıyor… Diş fırçası veya dil temizleyiciler yardımı ile dil temizliği, plak ve diş taşı oluşumunun önüne geçilebilmesi için de diş ipi ve ağız bakım suyu önem taşıyor. Dişlere zarar verebilecek kürdan gibi sivri ve sert nesneler kullanılmaması gerekirken sert fırçalamadan uzak durulmasına da dikkat çekiliyor. Diş fırçalarının ise 200 kullanımdan sonra değiştirilmesi gerekiyor. 

 

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Cansu Şeyma Ağrılı, doğru diş bakımına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Ağız ve diş sağlığı genel sağlıkla yakından ilgili

Ağız ve diş sağlığının tek başına bir alan olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Araştırma Görevlisi Cansu Şeyma Ağrılı, “Ağız ve diş sağlığı özellikle giderek artan kronik hastalıklarla ve genel sağlık durumu ile yakından ilişkidir. Ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesine ve geliştirilmesine katkıda bulunacak her faktör toplum sağlığı için önem taşımaktadır.” dedi.

 

Dil temizliği de önemli

Doğru diş bakımına ilişkin bilgiler veren Ağrılı, önerilerini şöyle sıraladı:

 

Diş ipi ve ağız bakım suları kullanılmalı

 

İlk dişten itibaren ağız ve diş bakımına başlanmalı

Araştırma Görevlisi Cansu Şeyma Ağrılı, ağız ve diş bakımına, bebeklik döneminde 6. aydan itibaren başlanması gerektiğini kaydederek “Ağız ve diş bakımına ilk dişin ağızda görünmesi ile başlanmalıdır. 12-18. aya kadar ıslatılmış tülbent ya da gazlı bez yardımı ile sabah ve akşam yemeklerden sonra ağız ve diş temizliği yapılabilir. Azı dişleri sürdükten sonra ise fırça kullanımına başlanabilir. Macun kullanımına 3 yaştan itibaren başlanması ve diş fırçalamanın mutlaka ebeveyn gözetiminde yapılması önerilmektedir.” dedi. 

 

Diş bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Diş bakımında dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Cansu Şeyma Ağrılı, şunları söyledi:

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version