Site icon Teknoloji Haberleri

Kripto ve blok zincir yatırımcıların odağında

kripto-ve-blok-zincir-yatirimcilarin-odaginda.jpg

KPMG’nin hazırladığı ‘Pulse of Fintech’ raporuna göre, 2021’in ilk yarısında 98 milyar dolarlık fintech yatırımı gerçekleşti. Fintech’e olan ilgi dünyanın çoğu bölgesinde hararetli bir seviyeye ulaştı. 2021’in ilk yarısında, geçen yıla göre iki kat fazla yatırım alan blok zincir ve kriptoda yükseliş ivmesinin yılın ikinci yarısında devam etmesi bekleniyor

KPMG’nin düzenli olarak hazırladığı ‘Pulse of Fintech’ raporunun 2021’in ilk yarısını inceleyen bölümüne göre fintech ekosistemi büyümeye devam ediyor. Küresel fintech yatırımı, 2021'in ilk yarısında kayda değer toparlanmasını sürdürerek, 87 milyar dolardan 98 milyar dolara yükseldi. Fintech anlaşma hacmi, 2021'in ilk yarısında 2 bin 456 ile yeni bir rekor kırdı. 

Wealthtech ve regtech'ten kripto ve siber güvenliğe kadar çok çeşitli fintech alt sektörlerinde anlaşma hacimleri arttı. Küresel risk sermayesi yatırımı, 2021’in ilk yarısında 52 milyar doları aşarak, 2018'de görülen 54 milyar dolarlık yıllık rekora çok yaklaştı.

Raporu yorumlayan KPMG Türkiye Fintech Sektör Lideri Sinem Cantürk, “Küresel fintech sektörü 2021’e çok güçlü bir başlangıç yaptı. 2021’in ilk yarısını tanımlamak için kullanılabilecek en uygun kelime ‘çeşitlilik’. Bu yıl içinde ödemeler sektörü, küresel olarak fintech yatırımları için en üst sırada yer alıyor. Anlaşma boyutu ve çeşitliliği, küresel insurtech yatırımını yönlendiriyor. Artan ilgi, regtech yatırımının yıl ortasında yıllık rekor seviyeye ulaşmasını gösteriyor. Siber güvenlik yatırımları rekor hızda devam ediyor. Wealthtech, 2021’in ilk yarısında risk sermayesi yatırımcıları arasında büyük bir başarı elde etti” dedi. 

Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle;

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version