Site icon Teknoloji Haberleri

Meme Estetiği Doğum Sonrası Emzirmeyi Etkiler Mi?

Birçok farklı nedenden dolayı kadınlar meme estetiği operasyonlarına ihtiyaç duyabilir. Estetik açıdan kişinin istediği fiziksel özelliklere ulaşmasını sağlayan meme estetiği çeşitli adımlardan meydana gelir. Genel olarak kişinin yaşı, boyu, ağırlığı vücut özellikleri göz önüne alınarak üç boyutlu meme ölçümleri gerçekleştirilir. Meme estetiğinde çoğunlukla kişinin beklentisi ve fizyolojik yapı göz önüne alınarak uzman doktor karar verir.

Genelde meme asimetrisini düzeltme, implant tekniği ile hacmini arttırma, memenin dış görünümünü düzeltme, meme büyüklüğünden kaynaklı sırt ve boyun ağrıları, duruş bozukluğu gibi sorunlar nedeniyle kadınlar estetik yaptırmayı düşünür. Kişinin arzu  ettiği görüntü ve konforu sunan meme estetiği ile ilgili her kadının merak ettiği belli sorular vardır. Doğum sonrası süreci düşünen kadınlar genelde emzirmeye engel olup olmadığını merak eder.

Emzirme fonksiyonu ile ilgili sorular kişinin yaptıracağı operasyonla doğrudan ilişkilidir. Bu noktada meme küçültme operasyonları doğum sonrası emzirme sürecinde bazı sorunlara yol açma riskine sahiptir.  Çünkü ameliyat sırasında süt bezlerinin bir kısmını alınır ve bu durumda emzirme ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak söz konusu risk halk arasındaki emzirmeye engel olacağı inancı kadar kuvvetli değildir. Yani meme estetiği yaptıran kadınların emziremeyeceği ya da süt problemi yaşayacağı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı ve Emzirme

Meme dikleştirme ameliyatı ile ilgili birçok kadın doğum sonrası süreci merak eder. Özellikle halk arasındaki yaygın düşünce şekli nedeniyle pek çok kadın doğum sonrasını düşünerek meme dikleştirme operasyonunu erteler. Ancak estetik sonrası emzirmede olduğu gibi dikleştirmeden sonra da emzirmenizde herhangi bir engel oluşmaz.

Temel bir ifadeyle meme dikleştirme operasyonu sadece meme derisini küçültmeye dayalıdır. Bu durumda operasyon esnasında meme bezi ve süt kanallarına yoğun bir işlem yapılmaz.  Meme bezi dokusu genellikle çıkarılmadığı için emzirme ile ilgili bir sorun meydana gelmez. Hayal ettiğiniz fiziksel görünüm ile doğum sonrası süreci birleştirerek ortaya kusursuz bir sonucun çıktığını görebilirsiniz.

Meme estetiği ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar ve diğer operasyonlar için https://evrenhelvaci.com adresini ziyaret edebilir, tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version