Site icon Teknoloji Haberleri

Spotify’dan Dünya Arkadaşlık Günü’ne Özel Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Arkadaşlar Mix’i

spotifydan-dunya-arkadaslik-gunune-ozel-kisisellestirilmis-calma-listesi-arkadaslar-mixi.jpg

Arkadaşlığın Türkiye’deki önemi malum, özellikle de gençler arasında. Öyle ki Türkiye arkadaşlıkla ilgili en çok çalma listesi oluşturan ilk 10 ülke arasında. Türkiye’de bu “Arkadaş” temalı çalma listelerinde en çok dinlenen şarkılar ise Özgün’den ‘Sadece Arkadaşız’, Ben Fero’dan ‘Arkadaş’ ve yılların eskitemediği bir klasik: Barış Manço – ‘Arkadaşım Eşşek’

 

30 Temmuz’da kutlanan Dünya Arkadaşlık Günü için Spotify, kullanıcıların arkadaşları arasında trend olan şarkılara dayanarak, hem bildikleri şarkılardan oluşan hem de yepyeni şarkıları keşfetmelerine yardımcı olacak kişiselleştirilmiş yeni bir çalma listesi sunuyor: Arkadaşlar Mix’i. 

 

Dostlarımızın, sıkı şarkı tavsiyeleri için başvurduğumuz en sağlam kişiler olduklarına şüphe yok. Dinleyicilerin birbiriyle bağlanmaları ve müziği keşfetmelerini kolaylaştırmak için Spotify’ın kişiselleştirme özelliğinden yola çıkarak hayata geçirdiği Blend’i yaratmasının nedenlerinden biri tam da bu. “Kişiselleştirme” Spotify’ın işi ve işte şimdi sırada Arkadaşlar Mix’i var! 

 

Arkadaşlar Mix’i, en iyi arkadaşlarınızla oluşturduğunuz Blend çalma listelerini temel alarak yalnızca sizin için hazırlanmış yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesi. Bu çalma listesi aracılığıyla, seveceğiniz müzikleri keşfedebileceksiniz. Spotify olarak yeni müzikleri keşfetmenin sosyal bir deneyim olması gerektiğine inanıyoruz ve Arkadaşlar Mix’i de kullanıcıların işte tam da bunu yapabilmelerini sağlıyor. 

 

Ve elbette Spotify olarak biliyoruz ki müzik ve arkadaşlığı birbirinden ayıramayız. Özellikle de Türkiye’de! İşte müzik ve arkadaşlığı birbirinden ayıramayacağımızı gösteren Spotify verileri:

 

 

 

Eğer “Senin için Hazırlandı” sekmenizde Arkadaşlar Mix’inizi göremiyorsanız Blend yaparak başlayın:

 

  1. Spotify’daki arama sekmesine ‘Blend’ yazın. Ardından, Blend yapmak istediğiniz bir arkadaşınızı seçmek için “Davet et”e tıklayın. 

  2. Arkadaşınız daveti kabul ettiğinde Spotify, sizin ve arkadaşınızın müzik tercihlerini ve zevklerini yansıtan şarkılar ve öneriler içeren bir Blend çalma listesi oluşturacak. Siz ve arkadaşınız için hangi şarkıların eklendiğini bile görebileceksiniz. 

  3. Arkadaşınız listeyi dinlemeye başladıktan sonra her biriniz, sosyal medyada paylaşabilmeniz için kullanabileceğiniz size özel bir paylaşım kartı alacaksınız. Ardından, Blend’iniz günlük olarak güncellenmeye devam edecek. 

  4. Üç adet 2 kişilik (siz ve diğer arkadaşınız arasında) Blend oluşturduktan sonra, uygulamanızın “Senin için Hazırlandı” sekmesinde sadece sizin için hazırlanmış yeni çalma listeniz olan Arkadaşlar Mix’ine göz atabileceksiniz. Burada, arkadaşlarınızın zevklerini birleştiren müzikler bulabilirsiniz. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version