Site icon Teknoloji Haberleri

En güçlü Tesla Model S drag yarışında Lamborghini Huracan ile karşılaştı

En güçlü Tesla Model S drag yarışında Lamborghini Huracan ile karşılaştı.

Araba blogcuları, Tesla Model S elektrikli otomobilin en güçlü versiyonu ve Lamborghini Huracan Performance benzinli spor otomobil ile düz bir çizgide yarıştı. Lamborghini Huracan kazandı. Ama bazı nüanslar var.

Son zamanlarda, Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dört kapılı sedan Model S için yeni bir spor konfigürasyonu yayınladı.

Model S P100D’nin yeni Stance Cheetah modu (kelimenin tam anlamıyla bir çita kadar hızlı) versiyonu 835 hp  ve 1300 Nm tork.

Bu arabada vaat edilen hızlanma 100 km/s yaklaşık 2,5 saniye.

Otomotiv uzmanları, yeni “şarjlı” Tesla’yı düz bir yarışta tam teşekküllü bir Lamborghini Huracan Performance spor otomobille hemen karşılaştırmaya karar verdiler .

Tesla’nın rakibi, 640 hp üreten 5.2 litrelik bir V10 ile donatılmıştı. güç ve 600 Nm tork.

Bununla birlikte, Lamborghini’nin ağırlığı, Model S P100D’den neredeyse 700 kg daha az 1555 kg’dır.

Beklendiği gibi, başlangıçta ve 100 km / saate hızlanmada elektrikli otomobilin daha hızlı olduğu ortaya çıktı, ancak zaten yüksek hızlarda Huracan Performance, Tesla’nın kazanma şansı bırakmadı.

Ancak, daha sonraki ağ kullanıcıları Tesla’nın ücretinin sadece% 30 olduğunu ve bunun otomobilin dinamikleri üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini fark etti.

Olması gerektiği gibi, pasaport Lamborghini’de “maksimum” – 323 km / s’den fazla ve hatta en güçlü Tesla – 260 km / s’de.

Exit mobile version