Site icon Teknoloji Haberleri

Video Analiz Sistemleri Nedir? Uygulamaları ve Analiz Türleri

Kişisel veya toplu alanlarda korunma ve takip için kullanılan güvenlik sistemleri arasında en etkili araçlardan biri video izleme sistemleri olmaktadır. Dijital dünyanın gereksinimlerinden olan bu sistemleri Sensormatic güvenlik ve iş zekası çözümleri hizmetleriyle temin edebilirsiniz. Peki video analiz nedir, video izleme sistemleri nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir?

Video Analiz Nedir?

Video görüntülerini sayısal olarak inceleyen ve analiz eden sinyal işleme sistemine video analiz denir. Bu sistemin amaçları şöyle sıralanmaktadır:

Bu amaçları gerçekleştirmek için video görüntüleri sayısal olarak değerlendirilir.

Video Analiz Sistemleri Nedir?

İstenilen sayıda ve oranda kamera görüntüsünü analiz ederek önceden tanımlayan yanlış durum oluştuğunda da uyarı veren dijital sisteme video analiz sistemleri denir.

Örneğin analog kamera, termal kamera vb. sistemlerden elde edilen video görüntülerinin sayısal olarak analiz edilmesi işlemidir. Bu sayede tehditler algılanır, tanımlanır ve ortadan kaldırılır.

Video görüntülerinde dijital güvenliği sağlamak sistemin amacını oluşturmaktadır. Bu da kullanıcılara teknolojinin faydalı yönünü göstermektedir.

Video Analiz Sistemleri Uygulama ve Analiz Türleri

Video sistemin en çok kullanıldığı alanlar ve uygulamaları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Bu uygulamalarda en çok kullanılan analiz çeşidi ise akıllı analiz türüdür.

Video İzleme Sistemleri Nelerdir?

Bu sistemler aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

Bu sistemler belirli kategorilere ayrılarak video izleme sistemleri kavramını oluşturmaktadır. Kişi ve kurumların ihtiyaç alanına göre gerekli cihaz ve uygulamaların kullanımı sağlanmaktadır.

IP Kamera Video Analiz Sistemi

IP kamera bünyesinde yer alan sensörler yardımıyla görüntüyü yakalar. Bu görüntüyü dijital veriye çevirdikten sonra ağ sayesinde yetkilendirerek ilgili yere iletir.

Amaç ve mantık aynı olsa da her video görüntüsünün yani her kamera görüntüsünün ayrı bir analiz edilme şekli bulunmaktadır. Bu kamera çeşidine göre dizayn edilmiş analiz sistemi ilgili alanda kullanılmaktadır.

Analog Kamera Video Analiz Sistemi Hakkında

Analog kameralar koaksiyel kablo ve beslenme gerilimi verilerek çalışır. Bu şekilde çalıştığı için tek başına çalışabilme özelliği yoktur. DVR cihazına ihtiyaç duyularak çalışan içerisinde imaj sensörü ve lens bulunan kamera çeşidine analog kamera denir.

Bu sistemdeki görüntü ve kayıtların analiz edilmesi için kamera; monitör, kayıt cihazı ve bu sistemleri birbirine bağlayan kablolara ihtiyaç duyulur. Bu sisteme kapalı devre televizyon sistemi yani CCTV denir.

Uzaktan erişim imkanıyla herhangi bir zamanda istenilen her bölge izlenebilir. Böylece güvenlik sürekli sağlanmış olur. Ayrıca olası tehditlerde sistem alarmı çalışır ve gerekli merkezlere uyarı gönderilir.

Termal Kamera Video Analiz Sistemi Hakkında

Termal kameralar göz ile görülmeyen ısıyı baz alarak görüntünün genel yapısının tespitini sağlar. Yani IR enerjiye göre oluşmuş olan renk ve şekillerin ortaya çıkmasını sağlayan görüntüleme sistemine termal kamera denir.

Bu sistemin kullanım alanı oldukça geniştir. İş merkezlerinde, mağazalarda, topluluğa hizmet eden mekanlarda kullanılabilir. Bu kamera çeşidinde kullanım alanlarına da bağlı olarak görüntünün analiz edildiği birimler bulunur.

Video Analiz Sistemleri Hizmeti Nereden Alınabilir?

Yukarıda verilen tüm bilgiler video analiz nedir sorusundan hizmet detaylarına kadar her konuya açıklık getirmektedir.

Bu ürünlere ve ürünler ile ilgili tüm hizmetlere Sensormatic güvenlik çözümlerinden ulaşabilirsiniz. Hizmet alanı ve tedarik zincirini incelediğinizde ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve desteğe ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürün ve hizmetlerle ilgili soru, öneri ve bilgi gereksinimi için de iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version