Site icon Teknoloji Haberleri

Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin! / Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri!

yeni-yil-sabahi-tartida-yuksek-rakamlar-gormek-sizi-endiselendirmesin-yilbasi-gecesi-ve-sabahina-beslenme-onerileri.jpg

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, yılbaşı gecesi ve ertesi günün beslenmesi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
 

Koca bir yılı geride bırakmanın hüznü veya mutluluğuyla birlikte yeni bir yılı keşfetmeye başlamak için yılbaşı geceleri çok özeldir. Aile veya arkadaşlarla planlamalar erkenden yapılır ve geleneksel yılbaşı sofraları özenle kurulur. Yılbaşı masasının iştah açıcı hali ve dolayısıyla kaçırılan fazla yemekler ve içecekler baş ağrısı, yorgunluk ve mide sorunları gününüzü kâbusa çevirmemeli. Yılbaşı planları sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi göz ardı edilmeden de yapılmalıdır.

Aile veya arkadaşlarla birlikte kurulan yılbaşı sofralarının arka planında abartılan yemekler, içecekler ve en çok da sağlıklı olmayan atıştırmalıklar bulunabilir. Diyet programı dâhilinde olan ve ideal ağırlığa ulaşmayı hedefleyenler için ikilemli dolayısıyla stresli bir gece olabilir. Bu durumda sürdürdüğünüz diyet programının dışına çıkabilir kendinizi biraz şımartmak isteyebilirsiniz.

Yılbaşında alınan kalori ve tüketilen yiyeceklerin içeriği ile ilgili sonradan yaşanabilecek pişmanlıkla birlikte yeni yıla başlamak istemiyorsanız aşağıdaki önerilere göz atmanızda fayda var. 

Gelelim yılbaşı sofrasına…

Gelelim yeni yılın ilk sabahına…

 

Sağlıklı ve mutlu senelere…

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version