Site icon Teknoloji Haberleri

Yeşilay’dan ebeveynlere tatil için aktivite önerileri

yesilaydan-ebeveynlere-tatil-icin-aktivite-onerileri.jpg

“Çocuklarımızın teknoloji kullanımını kontrol altına almalıyız” 

 

Herkesin iyi ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, yaz tatilinin yarısını geride bıraktığımız bu günlerde çocukların ve gençlerin ekran kullanımıyla ilgili ebeveynleri uyardı. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk tatil dönemlerinde çocukların internet kullanımının dijital oyun, sosyal medya, çevrim içi kumar oynama ve çevrim içi alışveriş gibi bağımlılıklara dönme riskinin arttığına dikkat çekerek “Çağımızın bir getirisi olan teknoloji hayatımızın her alanında bizimle. Bu noktada mühim olan teknolojiyi verimli kullanmak ve çocuklarımızın kullanımını kontrol altında tutmak” dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın da gösterdiği gibi 6-15 yaş grubundaki çocukların internet kullanım oranı yüzde 82,7’ye yükselirken, bu çocukların yüzde 90,1'i hemen her gün internet kullanıyor. Alkol, tütün, madde ve kumar bağımlılıklarının yanı sıra teknoloji bağımlılığı alanında da çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yeşilay, genç yaşların teknoloji bağımlılığı konusunda riskli grup olduğunu vurgulayarak ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

 

Çocukların tatil sırasında zaman yönetimi ve ekran karşısında geçirdiği süre konusunda ebeveynlere sorumluluk düştüğünü belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları söyledi:

 

“Yaz tatilinde internetin kontrolsüz kullanımın önüne geçmemiz, çocuklarımızı ekran karşısındaki zamanlarını verimli geçirmeleri için yönlendirmemiz büyük önem taşıyor. Yeşilay olarak ebeveynlere; çocuklarına boş zamanlarının önemini anlatmalarını, onların kendilerini geliştirmeleri için farklı aktiviteler yapmalarına öncülük etmelerini öneriyoruz. Çocukların arkadaşlarıyla sosyalleşmesi de yeni eğitim dönemine iyi bir psikoloji ile başlamaları için çok faydalı oluyor.”

 

Ebeveynlere tatillerde kontrollü teknoloji kullanımı sağlayan öneriler:

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version