Site icon Teknoloji Haberleri

Yeşilay’dan ebeveynlere tatilde dengeyi sağlamanın ipuçları

yesilaydan-ebeveynlere-tatilde-dengeyi-saglamanin-ipuclari.jpg

“Verimli bir dinlenme beraberinde yeni okul döneminde başarı getirir”

 

İyi ve sağlıklı bir yaşam için bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, yarıyıl tatilinde çocukların ekran karşısında geçirdiği zamanı kontrol altına almak için önerilerde bulundu. Mücadele alanları arasında teknoloji bağımlılığı da bulunan Yeşilay, çocukların tatilde sadece ekran karşısında olmaması ve verimli vakit geçirmesine yönelik ebeveynlerin yapabileceklerini sıraladı.

 

Ara tatilin verimli ve keyifli geçmesinin çocuklar ile gençler için önemine değinen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları söyledi:

“Yarıyıl tatilinin başladığı bugünlerde çocukların ve gençlerin tatilde zamanını dengeli bir şekilde geçirmesini sağlamak konusunda ebeveynlere sorumluluk düştüğünü belirtmek istiyoruz. Yeşilay olarak, teknolojinin kontrolsüz kullanımının kişiyi hem beden hem ruh sağlığı açısından olumsuz etkilediğini biliyoruz. Bu noktada beden ve ruh sağlığı yerinde, sağlıklı yaşam bilincine sahip bir neslin yetişmesi için hepimize sorumluluklar düşüyor. Bilgisayarda oyun oynamak ve ekranda bir şeyler üreterek farklı aktivitelere zaman ayırmak çocukların gelişimi için önemli olmakla birlikte bu zaman kontrol altına alınmalı; teknoloji bağımlılığına yol açacak düzeylere çıkmaması için dengelenmeli. Çocuklar kendilerini geliştirecek aktiviteler edinerek arkadaşlarıyla sosyalleşmeli. Bu tür verimli bir dinlenme beraberinde yeni okul döneminde çocuklara ve gençlere başarı getirecektir.”

Ebeveynlere yarıyıl tatili için kontrollü teknoloji kullanımı sağlayan öneriler:

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version